Apua Arkeen Digitalisaation avulla -palvelu eli AADA-palvelu julkaistiin

Kuvassa kaksi henkilöä esittelee palvelua tuoleilla istuvalle yleisölle.
Kuva tilaisuudesta.

Apua Arkeen Digitalisaation avulla -palvelu eli AADA-palvelu julkaistiin koekäyttöön maanantaina 4.10.2021 OYS TestLabissa.

Julkaisutilaisuus aloitettiin kahvittelulla sekä POPsoten Innovaatio- ja testaustoiminnan projektipäällikkö Pauliina Hyrkkään ja testaustoiminnan vastuukoordinaattori Jaana Kokon tervetulotoivotuksilla. Tämän jälkeen AADA-palvelu julkaistiin yleisölle suunnittelija Erika Kukkosen esittelemänä. Julkaisua oli todistamassa kuntalaisia, ammattilaisia ja palvelun kehittämisessä mukana olleita asiantuntijoita.

AADA-palvelu tarjoaa hyvinvointia tukevia ratkaisuja pohjoispohjalaisille

AADA-palvelu on virtuaalinen näyttelytila, joka tarjoaa erilaisia hyvinvointia tukevia ratkaisuja kaiken ikäisille ihmisille. Palvelu kokoaa ratkaisut helposti yhteen paikkaan kaikille Pohjois-Pohjanmaan asukkaille.

AADA-palveluun tullessa avautuu ensimmäisenä infosivu. Tämän jälkeen pääsee itse palveluun, jossa käyttäjä liikkuu virtuaalisessa toriympäristössä hiirellä liikkumalla. Tabletilla ja kännykällä liikkuminen tapahtuu sormea liikuttamalla. Torilla on 20 torikojua, joissa on esillä kotona asumista, hyvinvointia ja omahoitoa tukevia pääosin teknologisia ratkaisuja. Ratkaisut ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten testaamia ja toimivaksi todettuja.

AADA-palvelu herätti keskustelua ja kysymyksiä ja tilaisuudesta saatiin uusia kehitysideoita ja -huomioita jatkokehitystä varten. AADA-palvelu on vielä koekäytössä ja sen käytettävyyttä ja saavutettavuutta kehitetään jatkossa.

Tutustu AADA-palveluun ja anna palautetta!