Esihenkilöinfossa katsaus HR-valmistelun ajankohtaisiin asioihin

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen ensimmäinen esihenkilöinfo järjestettiin 18.3.2022. Teams-tilaisuuteen osallistui lähes 400 hyvinvointialueella työskentelevää esihenkilöä. Infotilaisuuden voi katsoa jälkikäteen tallenteelta. Tallenne löytyy Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen nettisivuilta kohdasta Infotilaisuudet esihenkilöille.

Osa-alueiden valmistelu etenee

HRM-vastuuvalmistelija Mari Saari-Somero esitteli tilaisuuden alussa palvelussuhteiden hallintoon liittyviä toimintoja, henkilöstösuunnittelun tilannetta sekä alatyöryhmien työtä. Alatyöryhmissä työstetään HR-käsikirjaa ja lakisääteisiä ohjeita, työaikamuotojen yhtenäistämistä, paikallisia sopimuksia, palkkausjärjestelmiä ja viestintää.

HRD ja HR ICT –osa-alueiden valmistelua esitteli osavastuuvalmistelija Mikko Weissenfelt. HRD-osa-alueeseen sisältyy henkilöstön työhyvinvoinnin ja osaamisen kehittäminen sekä kyvykkyyksien johtaminen ja rekrytointi. HR-ICT osioon sisältyvät HR-järjestelmät.

Täytettävänä olevat virat

Henkilöstöasioiden vastuuvalmistelija Juha Jääskeläinen esitteli esihenkilöiden ja johtavien viranhaltijoiden valintamenettelyä.

Hyvinvointialuejohtajan viran täyttämisestä päätetään aluevaltuustossa maanantaina 21.3.2022. Aluehallitus on esittänyt virkaan vs. hyvinvointialuejohtaja Ilkka Luomaa.

Johtavien ja esihenkilöasemassa olevien virat täytetään sisäisellä ilmoittautumismenettelyllä, eli virkoihin voivat hakea liikkeen luovutuksen piirissä oleva henkilöstö. Näitä virkoja on tulossa haettavaksi ensi viikolla. Lisäksi sisäisellä ilmoittautumismenettelyllä haettavaksi on tulossa myöhemmin erikseen määriteltäviä asiantuntijatehtäviä. Valinnat tehdään hallintosäännön mukaisesti ansiovertailujen perusteella.

Hakuilmoitukset löytyvät osoitteesta pohjois-pohjanmaanhyvinvointialue.fi/tyopaikat.

Seuraava info huhtikuussa

Seuraava esihenkilöinfo järjestetään 29.4.2022 klo 9–10 ja sen jälkeen noin kolmen viikon välein. Valmistelun etenemistä voi seurata Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen nettisivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. HR-valmistelun etenemisestä kerrotaan säännöllisesti myös henkilöstön uutiskirje POPpostissa, joka ilmestyy parittomien viikkojen perjantaisin.

Ensimmäisesti esihenkilöinfosta voi jättää palautetta lyhyellä kyselylomakkeella. Tulevien esihenkilöinfojen varalle toiveita ja kysymyksiä voi lähettää Mari Saari-Somerolle.

Vastaa kyselyyn.

Lisätietoja:
Mari Saari-Somero, HR-osavastuuvalmistelija
mari.saari-somero (a) kalajoki.fi