Hyvinvointialueiden välinen kisa äänestysaktiivisuudesta laajenee Pohjois-Suomeen!

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue haastaa Kainuun, Keski-Pohjanmaan ja Lapin hyvinvointialueet eli koko pohjoisen yhteistyöalueen kisaamaan äänestysaktiivisuudesta aluevaaleissa.

Pohjois-Pohjanmaalla tullaan tarjoamaan torikahvit siinä kunnassa, jossa äänestetään vilkkaimmin. Muista haasteeseen liittyvistä äänestäjien aktivoimiskeinoista kerrotaan lähiviikkoina, mietintämyssyt on jo asetettu viestintä- ja osallisuusvalmistelijoiden päähän. Tässä kisassa kannattaa jokaisen olla mukana!

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue kannustaa kaikkia asukkaita, yrityksiä, järjestöjä ja muita yhteisöjä haastamaan läheisiään, työntekijöitään ja sidosryhmiään äänestämään tammikuun 23. päivänä 2022 pidettävissä aluevaaleissa.

Haastekisan idea on peräisin Pohjois-Karjalasta, joka tiedotti tällä viikolla haastavansa Etelä- ja Pohjois-Savon äänestyskisaan. Pohjois-Savo on jo ilmoittanut ottavansa haasteen vastaan. Leikkimielisen kisan takana on äänestysinnon kasvattaminen ja aluevaaleihin liittyvän tiedon levittäminen.

Kisasta innostuttiin heti Pohjois-Pohjanmaan valmistelussa. Muutosjohtaja Ilkka Luoma kertoo, että alueella tarvitaan monenlaisia keinoja äänestäjien aktivoimiseksi ensimmäisissä aluevaaleissa. Pohjoinen yhteistyöalue koettiin luontevaksi haastekumppaniksi. Pohjois-Pohjanmaalla odotetaan innolla naapureiden vastausta haasteeseen!

Ensimmäistä kertaa järjestettävissä aluevaaleissa valitaan valtuutetut, joiden tehtävänä on päättää sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen palveluista Pohjois-Pohjanmaalla. Pohjois-Pohjanmaalla valtuutettuja valitaan 79 ja aluevaltuusto aloittaa toimintansa maaliskuussa 2022.

Virallinen äänestyspäivä on sunnuntai 23. tammikuuta. Vaalien ennakkoäänestys Suomessa alkaa 12. tammikuuta ja ulkomailla 15. tammikuuta.