Järjestöjen ja seurakuntien toiminta tutuksi syksyn pikaperehdytyksissä

Eri alojen järjestöt ja seurakunnat edistävät hyvinvointialueen asukkaiden hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta tarjoamalla osallistumisen, toimimisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia. Järjestöjen ja seurakuntien kanssa tehtävä yhteistyö on osa jokaisen sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen työtä. Ammattilaisilla on nyt mahdollisuus perehtyä aiheeseen syksyn pikaperehdytystilaisuuksissa.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen olisi hyvä tunnistaa ne yleishyödylliset järjestöjen ja seurakuntien toiminnot, joista asiakas tai potilas omassa elämäntilanteessaan hyötyisi. Erityisen paljon tietoa ja ymmärrystä toiminnasta tarvitsevat asiakas- ja palveluohjaajat sekä paljon palveluja tarvitsevien asiakasryhmien vastuutyöntekijät.

Osalla sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista voi olla tiiviimpää yhteistyötä tiettyjen järjestöjen kanssa. Esim. diagnoosikohtaiset yhdyshenkilöt (mm. muistihoitaja, diabeteshoitaja ja sydänhoitaja) toimivat tiiviissä yhteistyössä kyseistä diagnoosiryhmää edustavien järjestöjen kanssa ja teemakohtaiset yhdyshenkilöt (mm. elintapaohjaaja) toimivat tiiviissä yhteistyössä kyseiseen teemaan liittyvien järjestöjen kanssa.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille on syksyn 2022 aikana tarjolla 45 minuutin pikaperehdytyksiä järjestöjen ja seurakuntien toimintaan.

Osallistu Teams-etäyhteydellä:

Osallistu Oulun yliopistollisessa sairaalassa:

  • 17.10. klo 13.15 Luentosali 3, N3 2. krs
  • 17.10. klo 14.15 Luentosali 3, N3 2. krs
  • 15.11. klo 8.15 Luentosali 3, N3 2. krs
  • 15.11. klo 9.15 Luentosali 3, N3 2. krs
  • 15.11. klo 10.15 Luentosali 3, N3 2. krs

Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot:

Järjestöyhteistyön projektisuunnittelija Helena Liimatainen
Tulevaisuuden sote-keskus -hanke, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
etunimi.sukunimi@popsote.fi