KotiTV on löytänyt paikkansa ikäihmisten arjessa

Suositun Koti TV:n lähetykset Pohjois-Pohjanmaan koteihin jatkuvat. Hyvän vastaanoton saanut Koti TV on suunnattu ikäihmisille, mutta se on kaikkien hyödynnettävissä.

Palvelu on maksuton. TV-kanava tarjoaa liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä joka arkipäivä kello 11–13. Lisäksi Koti TV lähettää ohjelmaa ruotsiksi maanantaisin ja perjantaisin kello 10–11.

Koti TV näkyy televi­siossa ja verkossa

Koti TV näkyy antenni-tv:ssä kanavalla 33, DNA:n, Telian ja Elisan kaapeli-tv:ssä kanavalla 66 ja Ålcomin partner-operaattoreiden kanavalla 99.

Verkossa lähetys näkyy osoitteessa https://www.kotitv.fi/

Ikäihmisille suunnattua sisältöä omassa olohuo­neessa

Koti TV mahdollistaa kotona asuvien ikäihmisten kunnon ylläpitoa erilaisten kuntoutushetkien – kuten istuma- ja seisomafysion sekä muistijumpan – avulla. Lisäksi kanava tarjoaa mielekästä sisältöä esimerkiksi museokierrosten sekä opetuksellisen sisällön kautta.

Etäkuntoutushetket toteutetaan istuma- ja seisomafysion muodoissa, jotka sopivat toimintakyvyn eri tasoille. Kunto-ohjeita toistetaan viikoittain, jolloin liikesarjat tulevat tutuksi ja saadaan paras mahdollinen vaikuttavuus ikäihmisen toimintakykyyn. Kuntoutustunneista vastaa Suomen Fysiogeriatria Oy, jolla on lähes 40 vuoden kokemus ikäihmisten ja muistisairaiden fysioterapiasta ja kokonaisvaltaisesta kuntoutuksesta.

Kanavan näkyvyys kattaa tällä hetkellä jo kahdeksan eri maakuntaa, joita ovat Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pohjanmaa, Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa, Kymenlaakso, Satakunta ja Uusimaa. Koti TV:n toi Pohjois-Pohjanmaalle POPsote-hanke joulukuussa 2020.

Avaa nettiTV