Lämpöisiä käsineitä ja sukkia asunnottomille

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittämisohjelman toimijat osallistuivat A-klinikkasäätiön ja Ehyt ry:n Lahjoita lämpöä -keräykseen, jossa kerättiin lämpöisiä käsineitä ja sukkia asunnottomille lokakuun ajan.

Yhteistyöhön mukaan pyydettiin Pohjois-Pohjanmaan Martat. Marttayhdistykset Oulun seudulla organisoivat keräyksen omissa yhdistyksissään ja paikkakunnillaan.

Lahjoitettua lämpöä saatiin runsaasti. Esimerkiksi Limingassa yhteistyöhön lähti mukaan myös kirjasto, jonne kuntalaiset saivat palauttaa neulomuksiaan. Tempaus sai näkyvyyttä ja paljon tykkäyksiä liminkalaisten Facebook-keskustelukanavalla.

Päihdejärjestöjen ja mielenterveys- ja päihdeammattilaisten asiakkaat ovat yhteisiä. POPsoten Mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittämisohjelman toimijat olivat iloisia siitä, että hyvää mieltä tuovaan tekoon lähti niin moni ja apua tarvitsevia haluttiin auttaa.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Hannu Säävälä, Taina Pirkola, Mari Viljas, Eija Marin-Pekkala (takana), Pirjo Tomperi, Heidi Kukkonen, Heidi Airaksinen, Sinikka Korpela ja etualalla kyykyssä Nita Ylönen

Lämpöiset lahjoitukset luovutettiin perjantaina 19.11. Oulussa toimiville A-klinikkasäätiö Katuklinikalle, Nuorten Ystävien Verto-hankkeelle sekä Oulun kaupungin Aste-hankkeelle, jotka välittävät lahjoitukset apua tarvitseville.

Lahjoituksia olivat luovuttamassa Pohjois-Pohjanmaan Martoista toiminnanjohtaja Taina Pirkola ja POPsoten Mipä-ohjelmasta Hannu Säävälä, Mari Viljas, Eija Marin-Pekkala ja Netta Mursu. Lahjoitusta oli vastaanottamassa Ehyt ry.stä Sinikka Korpela, Katuklinikasta Nita Ylönen, Vertosta Heidi Airaksinen ja Aste-hankkeesta Heidi Kukkonen.

Sinikka Korpelan mukaan tänä vuonna A-klinikkasäätiö ja Ehyt ry yhdistivät keräyksessä voimansa, minkä seurauksena saatiin valtakunnallisesti aikaan isompi keräys. Eri puolilla maata ihmiset ovat lähteneet hyvin mukaan auttamaan ja Lahjoita Lämpöä -keräys on tähän hyvä keino.

Myös Pohjois-Pohjanmaan Marttayhdistyksen toiminnanjohtaja Taina Pirkola kertoi Marttojen tekevän mielellään konkreettista auttamistyötä apua tarvitseville ja juuri käsitöiden tekemisen olevan Martoille luonteva tapa auttaa.

A-klinikkasäätiön Katuklinikasta Nita Ylönen iloitsi ja kiitti paikallisesta lahjoituksesta, sillä tähän asti he ovat saaneet vastaavia lahjoituksia Helsingin seudulta asti. Apu tulee tarpeeseen, koska palelevia käsiä ja jalkoja riittää tällä seudulla.

Mipä-tiimi kiittää kaikkia tempaukseen osallistuvia. Pienilläkin teoilla on iso merkitys avun saajalle.

Kuva isosta määrästä sukkia ja käsineitä pöydällä.
Kuvassa lahjoitettavat sukat ja käsineet