POPsote-järjestöyhteistyön kuulumisia 7/2022

POPsote-järjestöyhteistyön kuulumisia -kooste kokoaa kuukausittain järjestöille ja seurakunnille, mitä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialuevalmistelussa ja Tulevaisuuden sote-keskus -kehittämisessä järjestö- ja seurakuntayhteistyön näkökulmasta on meneillään.

1. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen yhteistyökierroksen raportti ilmestynyt

Pohjois-Pohjanmaan osallisuus-, vuorovaikutus- ja hyvinvointiohjelmaa sekä yhdyspintatyötä on valmisteltu ottamalla työskentelyyn mukaan mm. asukkaita, henkilöstöä, sidosryhmiä ja päättäjiä. Kevään 2022 aikana toteutettiin yhteistyökierros, jonka tulokset on koottu raportiksi.

Lue lisää nettisivuilta

2. Miten tulet kuulluksi -tilaisuuden tallenne Youtubessa

”Asukkailla on useita keinoja osallistua hyvinvointialueen toimintaan ja kehittämiseen, saada tietoa hyvinvointialueesta ja antaa kokemustietoa hyvinvointialueen toiminnan perustaksi. Mutta toimivatko ne? Mitä tulisi huomioida?” Jos et päässyt mukaan kesäkuun avoimiin yleisötilaisuuksiin, voit katsoa tallenteen Youtubesta.

3. Järjestämissuunnitelman valmisteluun mukaan syksyllä

Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämissuunnitelman valmistelu on alkanut. ”Järjestämissuunnitelman valmisteluun otetaan kattavasti mukaan asukkaat, henkilöstö, yritykset, järjestöt ja muut sidosryhmät. Syksyn 2022 aikana järjestetään muun muassa avoimia tilaisuuksia, sähköisiä kyselyjä, yhteistyötapaamisia ja alueellisia työpajoja.”

Lue lisää järjestämissuunnitelmasta aluehallituksen kokoustiedotteesta.

4. Luonnos järjestöyhteistyön perusteista tulossa lausunnoille

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen yhdyspintalautakunta käsittelee kokouksessaan 22.6. luonnosta hyvinvointialueen järjestöavustusten perusteiksi. Yhdyspintalautakunta pyytänee käsittelyn jälkeen lausuntoja luonnokseen liittyen. Mahdollinen lausuntopyyntö julkaistaan hyvinvointialueen nettisivuilla.

5. Hyvinvointialueen henkilövalintoja

Järjestöjen, yhdistysten ja seurakuntien näkökulmasta keskeiset päällikkötason tehtävät hyvinvointialueella on täytetty. Osallisuus- ja yhdyspintapäälliköksi on valittu Marjo Riitta Tervonen ja hyvinvoinnin edistämisen päälliköksi Sanna Salmela. Molemmat aloittavat tehtävissään elokuussa.

Muita henkilövalintoja löydät uutisesta.

6. Järjestöyhteistyön kokeilu alkaa sosiaali- ja terveyskeskuksissa

Sosiaali- ja terveyskeskusten järjestöyhteistyötä kokeillaan Pohjois-Pohjanmaalla syksyllä 2022. Kokeilussa ovat mukana Kaakkurin ja Tuiran hyvinvointikeskukset Oulusta, Oulaisten terveyskeskus sekä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän sosiaali- ja terveyspalveluiden toimipaikat.

Lue lisää uutisesta

7. Blogiteksti: Järjestöpiloteilla ratkaisuja perheiden korona-ajan haasteisiin

Koronapandemialla on ollut monenlaisia vaikutuksia lapsiperheiden arkeen. Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen Lasten, nuorten ja perheiden kehittämisohjelmassa on lähdetty hakemaan ratkaisuja koronasta aiheutuviin haasteisiin yhdessä järjestötoimijoiden kanssa. Hankkeen tuella pilotoidaan muun muassa ABC-vanhemmuusryhmiä 3–12-vuotiaiden lasten vanhemmille, kaveruutta yli kuntarajojen -ryhmiä 12–15-vuotiaille pojille, unineuvolatoimintaa vauvaperheille sekä asiakkaiden ja ammattilaisten turvasuunnitelmatapaamisia.

Lue lisää blogitekstistä

8. Vammaispalvelujen POPup-virtuaalikahvit 22.6. klo 14-15

Tervetuloa vammaispalvelujen POPup-juhannusvirtuaalikahveille 22.6.2022 kello 14–15. Tapahtuma järjestetään Teams-etäyhteyden avulla.

Ohjelma ja osallistumislinkki

9. Ennakkokutsu: alueellinen kansalaisjärjestöakatemia Oulussa 27.9. klo 8.30–12.00

Oulun alueellinen kansalaisjärjestöakatemia tarjoaa kohtaamispaikan järjestöille sekä Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen ja maakunnan toimijoille. Tilaisuuden tarkoituksena on vahvistaa järjestöyhteistyötä Pohjois-Pohjanmaalla ja Oulun kaupungissa.

Ohjelma ja ilmoittautumislinkki

10. Hyvinvointia edistävän digitaalisen järjestötoiminnan projektisuunnittelijan paikka avoinna

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisen palvelukonseptin kehittäjätiimiin haetaan avoimessa haussa neljää työntekijää POP-Digi-Hoitotakuu-hankkeeseen (Suomen kestävän kasvun ohjelman rahoituksella). Yksi avoinna oleva työpaikka liittyy hyvinvointia edistävään digitaaliseen järjestötoimintaan. Työpaikka on haettavana Kuntarekryssä 29.6. klo 14.30 mennessä.

11. Syksyn kokousaikataulut

Syksyllä 2022 järjestetään Tulevaisuuden sote-keskus-hankkeen kehittämisohjelmien ja järjestöverkostojen yhteistapaamisia sekä järjestöverkostojen omia tapaamisia.

Yhteistapaamiset toteutuvat seuraavasti:

Järjestöverkostojen omat tapaamiset toteutuvat aina yhteistapaamisten jälkeen seuraavasti:

Lapset, nuoret ja perheet -järjestöverkosto:

Vammaispalvelujen järjestöverkosto:

Ikäohjelman järjestöverkosto:

Lisää verkostokokousten linkkejä julkaistaan elokuun koosteessa! Liity sinua kiinnostavien järjestöverkostojen sähköpostilistoille. Koolle kutsujien yhteystiedot löydät hyvinvointialueen nettisivuilta.

12. Järjestöyhteistyön projektisuunnittelija lomalla

Järjestöyhteistyön projektisuunnittelija Helena Liimatainen on lomalla 1.7.-7.8.2022.