POPsote-järjestöyhteistyön kuulumisia 9/2022

POPsote-järjestöyhteistyön kuulumisia -kooste kokoaa kuukausittain järjestöille ja seurakunnille, mitä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialuevalmistelussa ja Tulevaisuuden sote-keskus -kehittämisessä järjestö- ja seurakuntayhteistyön näkökulmasta on meneillään.

1. Tule keskustelemaan sote-järjestämissuunnitelmasta

Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämissuunnitelma määrittelee sosiaali- ja terveyspalveluiden tavoitteet, toimenpiteet ja mittarit vuosille 2023–2025. Järjestämissuunnitelma sovittaa yhteen käytettävissä olevat voimavarat ja eri väestöryhmien palvelutarpeet. Järjestämissuunnitelma toteuttaa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen strategiaa. Järjestämissuunnitelmaluonnosta käsitellään tulevaisuuslautakunnan 1.9. ja aluehallituksen 6.9. kokouksessa.

Hyvinvointialueen asukkaita, järjestöjä, yhdistyksiä ja seurakuntia kutsutaan mukaan järjestämissuunnitelman valmisteluun. Avoimet samansisältöiset keskustelutilaisuudet järjestetään Teamsilla seuraavasti:

Torstaina 8.9. klo 17.30-19 Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Maanantaina 12.9. klo 17-18.30 Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Tervetuloa mukaan!

Tilaisuus nauhoitetaan ja tallenne julkaistaan myöhemmin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Youtube-tilillä.

2. Järjestöavustusten periaatteisiin saatiin kuusi lausuntoa määräajassa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen yhdyspintalautakunnan lausuntopyyntöön saatiin määräajassa kuusi lausuntoa. Neljä lausuntoa saatiin kunnista ja kaksi järjestöistä. Yhdyspintalautakunta käsittelee järjestöavustusten periaatteita seuraavassa kokouksessaan 13.9.2022.

3. Sote-keskusten järjestöyhteistyötä kokeillaan Oulussa, Oulaisissa ja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymässä

Koordinoitua järjestöjen ja seurakuntien kanssa tehtävää yhteistyötä kokeillaan syksyn 2022 aikana Kaakkurin ja Tuiran hyvinvointikeskuksissa Oulussa, Oulaisten terveyskeskuksessa sekä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymässä.

Lue uutinen

Järjestöjen ja seurakuntien mahdollisuuksia toimia sote-keskuksissa on kuvattu tässä materiaalissa. Sote-keskusten järjestöyhdyshenkilöiden yhteystiedot löytyvät tästä tiedostosta.

4. Ilmoita sote-ammattilaisille järjestämästänne koulutuksesta

Järjestöjen, yhdistysten ja seurakuntien on mahdollista saada sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille suunnatut maksuttomat ja maksulliset koulutuksensa osaksi hyvinvointialueen henkilökunnan koulutuskalenteria. Mikäli järjestönne tarjoaa syksyn 2022 aikana Pohjois-Pohjanmaan sote-ammattilaisille koulutusta, kerrothan tästä järjestöyhteistyön projektisuunnittelijalle sähköpostissa 18.9. mennessä:

Helena Liimatainen, etunimi.sukunimi@popsote.fi

5. Digitaalisen järjestötoiminnan projektisuunnittelija aloittanut hankkeessa

Rosalie Leskelä

”Olen Rosalie Leskelä, digitaalisen järjestötoiminnan projektisuunnittelija. Toimin POP-Digi-Hoitotakuu -hankkeessa Hyvinvoinnin edistämisen palvelukonsepti -tiimissä. Työhistoriani koostuu monenlaisista hyvinvoinnin edistämisen työtehtävistä ”vauvasta vaariin”, ja työskentelyä löytyy niin julkiselta kuin järjestöpuolelta. Järjestöjen kanssa olen tehnyt paljon yhteistyötä ja monelle olenkin jo tuttu kasvo. Olen myös koulutettu vapaaehtoistoimija, joten vapaaehtoistoiminnan ideologia ja toiminta ovat minulle tuttua.

Tämän syksyn aikana selvitän järjestöjen ja seurakuntien digitaalisten ratkaisujen mahdollisuuksia, ja laadin suunnitelman ratkaisujen edistämiseksi osaksi hyvinvoinnin edistämisen palvelukonseptia. Käytännössä tarkoitus on tuoda Lähellä.fi palvelun kautta toimintanne näkyväksi kuntalaisille ja ammattilaisille. Tämän vuoksi toimintanne on tärkeää näkyä Lähellä.fi palvelussa.

Olen iloinen saadessani vaikuttaa järjestöjen ja seurakuntien tulevaisuuden näkymiin digitaalisten ratkaisujen osalta. Työ on nyt käynnissä. Olkaa yhteydessä, jos jotain mielessä – pohditaan vaikka yhdessä. Tuen teitä mielelläni.

Mukavaa syksyä ja intoa työhönne!”

Rosalie Leskelä, p. 050 578 0340, etunimi.sukunimi@popsote.fi

6. Lähellä.fi-palvelun info-tilaisuudet järjestötoimijoille

Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ja VARES-verkosto järjestävät järjestötoimijoille info-tilaisuuksia, joissa käydään läpi uutta valtakunnallista Lähellä.fi-verkkopalvelua. Palvelussa voit ilmoittaa tapahtumia, tukea ja toimintaa sekä vapaaehtoistehtäviä. Palvelun käyttö on helppoa ja maksutonta. Tervetuloa!

Lähellä.fi-infotilaisuudet järjestötoimijoille

Info-tilaisuudet:

21.9. klo 16-17 Teams
29.9. klo 14-15 Kumppanuuskeskus, Kansankatu 53
13.10. klo 9.30-10.30 Teams
20.10. klo 16-17 Teams
17.11. klo 14-15 Teams
1.12. klo 14-15 Vuolle-talo, Pikku-Iikan katu 6

Ilmoittautumislinkki

7. Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen järjestöverkostot

Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen kehittämistyön tueksi perustetut järjestöverkostot kokoontuvat säännöllisesti. Mikäli et vielä kuulu mihinkään verkostoon, pääset mukaan ottamalla yhteyttä verkostojen vetäjiin.

Verkostotapaamisten lisäksi Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen kehittäjät ja järjestöverkostot kokoontuvat kuukausittain yhteiseen tapaamiseen. Tapaamisten ajat löydät tapahtumakalenterista. Syyskuun tapaaminen järjestetään 20.9. klo 8.30-9.30. Tervetuloa mukaan!

8. Pohjois-Pohjanmaan järjestöneuvottelukunnan järjestötuokio 20. syyskuuta

”Pohjois-Pohjanmaan järjestöneuvottelukunta toteuttaa loppuvuoden aikana 2-3 järjestötuokiota. Kyseessä on järjestöjen toimintaan liittyviä ajankohtaisia aiheita käsittelevä ja kaikille yhdistystoimijoille suunnattu avoin tilaisuus verkossa.”

Lue lisää

Ensimmäinen järjestötuokio toteutuu 20. syyskuuta klo 17-18.

Ohjelma ja osallistumislinkki

9. Kotoutumiseen liittyvä valtakunnallinen järjestöverkostotapaaminen 21. syyskuuta

Suomen Punainen Risti järjestää valtakunnallisen vastaanottotoiminnan ja kotoutumisen tuen järjestöverkoston tapaamisen keskiviikkona 21.9. klo 9.00-12.00 teemalla ”Miten tehdä järjestöjen perustoiminnasta inklusiivisempaa?”

Lue lisää

10. Alueellinen kansalaisjärjestöakatemia Oulussa 27. syyskuuta

Oulun alueellinen kansalaisjärjestöakatemia 27.9. klo 8.30-12.00 tarjoaa kohtaamispaikan järjestöille sekä Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen ja maakunnan toimijoille. Tilaisuuden tarkoituksena on vahvistaa järjestöyhteistyötä Pohjois-Pohjanmaalla ja Oulun kaupungissa.

Ohjelma ja ilmoittautumislinkki

11. Ehdota vuoden 2022 järjestötekoa!

”Pohjois-Pohjanmaan liitto pyytää ehdotuksia Pohjois-Pohjanmaan vuoden 2022 järjestöteoksi. Ehdotuksia voi jättää ajalla 1.9.–28.9.2022.

Tänä vuonna haemme tekoa, jonka myötä kohderyhmän hyvinvointi ja osallisuuden tunne on vahvistunut. Järjestöteon ei tarvitse olla yksittäinen teko vaan se voidaan ymmärtää ja tulkita laajemmin. Palkintoperusteissa korostetaan rajojen ylittämistä ja vaikuttavuutta sekä vapaaehtoistyön osuutta.

Vuoden järjestöteon voittanut yhdistys saa 1 000 euroa toimintansa tukemiseen.

Ehdotukset palkinnonsaajaksi tehdään 28.9.2022 klo 15.00 mennessä sähköisellä lomakkeella.

Hakijan tulee olla rekisteröity paikallinen yhdistys.

Päätöksen vuoden järjestöteosta tekee Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallitus. Vuoden järjestöteko 2022 julkistetaan Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivillä 7.11.2022. Palkinto jaetaan nyt neljännen kerran.

Viestiä saa jakaa vapaasti organisaatiossanne ja sidosryhmillenne!”

Lisätiedot:

Strategiapäällikkö Ilpo Tapaninen, Pohjois-Pohjanmaan liitto, p. 050 301 7546

12. Muut koulutukset ja tapahtumat

Löydät lisää tapahtumia Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tapahtumakalenterista ja lisää koulutuksia Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen henkilöstön koulutuskalenterista. Osa koulutuksista on avoimia myös muille kuin henkilöstön edustajille.