POPup-aamukahveilla keskusteltiin rekrytoinneista

Muutosjohtaja Ilkka Luoma esitteli POPup-aamukahveilla pohjaehdotuksen rekrytointiprosessin etenemisestä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella. Ehdotus on uunituore, eikä sitä vielä ole käsitelty yhteistoimintaelimessä, mutta keskeneräisistäkin asioista on tärkeää puhua! Miten siis hyvinvointialuejohtajan, toimialuejohtajien, palvelualuejohtajien, vastuualuepäälliköiden ja vastuuyksikköpäälliköiden rekrytoiminen voisi edetä? 

Hyvinvointialuejohtajan virka laitetaan lain mukaan ulkoiseen hakuun ja sitä voi hakea kuka tahansa, jolla on tehtävään vaadittava kelpoisuus.  

Muut tehtävät täytetään suppean poliittisen seurantaryhmän hyväksymän, aluevaltuuston linjattavaksi menevän pohjaehdotuksen mukaan sisäisellä ilmoittautumismenettelyllä, ja tehtäviin voivat ilmoittautua kaikki liikkeenluovutuksen piirissä olevat. Tehtäviä voivat siis hakea luovuttavissa organisaatioissa työskentelevät, tehtävän kelpoisuusehdot täyttävät henkilöt. Viranhaltijoiden rekrytointiprosessissa tehtävät täytetään pohjaehdotuksessa esittelymenettelyllä yksi yli yhden –periaatteen mukaisesti. Esihenkilö on mukana tehtävän täyttämisessä, ja rekrytointipäätöksen tekee hänen esihenkilönsä.  

Ripeimmillään aluevaltuusto voisi valita hyvinvointialuejohtajan 21.3., hallitus puolestaan valitsisi toimialuejohtajat nopeimmillaan 4.4., hyvinvointialuejohtaja vastaavasti valitsisi palvelualuejohtajat huhtikuun lopulla ja toimialuejohtajat valitsisivat vastuualuepäälliköt toukokuun puolivälin jälkeen. Vastuuyksikköpäälliköiden rekrytointi menisi juhannuksen korvalle.  

Vaikka haettavana olevia tehtäviä ei hakisi, tai ei tulisi valituksi, kaikki, jotka tällä hetkellä tekevät yli puolet työajastaan luovuttavalle organisaatiolle, siirtyvät hyvinvointialueelle liikkeenluovutuksella ns. vanhoina työntekijöinä. 

Rekrytointien periaatteista päättää aluevaltuusto 1.3.2022. Periaatteet käsitellään vielä ennen hyväksyntää edustuksellisessa yhteistoiminnassa luovuttavissa organisaatioissa ja hyvinvointialueella.  

Katso POPup-aamukahvien tallenne täältä.