Sähköinen perhekeskus kokoaa tiedon, tuen ja palvelut yhteen osoitteeseen

Sähköinen perhekeskus on perheiden, perhettä suunnittelevien, nuorten sekä ammattilaisten verkkopalvelu. Sähköisestä perhekeskuksesta löytyy tukea ja tietoa arkeen perheille suunnatuista palveluista, itsehoito- ja toimintaohjeita ja personoituja palvelusuosituksia. Verkkopalvelusta löytyy sekä alueellisia että kansallisia palveluja.

“Sähköisessä perhekeskuksessa ei anneta henkilökohtaista palvelua, vaan sieltä ohjaudutaan alueellisiin palveluihin tarpeen mukaisesti”, kertoo projektisuunnittelija Marika Erkkilä.

Ison graafisen O-kirjaimen ympärille on piirretty aikuisia lasten kanssa, ikäihmisiä sekä työssäkäyviä ihmisiä.

Verkkopalvelussa otetaan huomioon erilaiset käyttäjät

Sähköistä perhekeskusta on kehitetty yhteistyössä tulevien hyvinvointialueiden edustajien, Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Digi- ja väestötietoviraston, Kelan sekä järjestöjen, yhdistysten ja seurakuntien kanssa.

Verkkopalvelussa on kolme eri osa-aluetta eri käyttäjäryhmille. Vuoden 2023 alussa julkaistaan Omaperhe-sivusto. Se on suunnattu perheellisille ja perhettä perustaville. Myöhemmin julkaistaan nuorille suunnattu sivusto Helpperi ja ammattilaisille suunnattu osio. 

“Osallistumme kansalliseen ja alueelliseen kehittämistyöhön, jotta palveluihin ohjautuminen on ajan tasalla”, jatkaa projektisuunnittelija Milla Harjula.

Sähköinen perhekeskus täydentää alueiden omia palveluja

Verkkopalvelu on valtakunnallinen. Se kerää yhteen alueelliset ja kansalliset lasten, nuorten ja perheiden palvelut ja tiedot samalle sivustolle tietopankin tavoin. Sähköinen perhekeskus ei korvaa henkilökohtaista palvelua, vaan täydentää alueiden omia palveluja, antaa tietoa, tukee omahoidossa ja ohjaa asiakasta tarvittaessa.

Omaperhe-sivusto on koko Suomen käytettävissä, mutta jos hyvinvointialue haluaa ottaa paikallisiin palveluihin ohjauksen käyttöön, täytyy hyvinvointialueen tehdä erikseen käyttöönottosopimus”, Erkkilä ja Harjula toteavat.

Lisätietoja

Marika Erkkilä
projektisuunnittelija
POP-Digi hoitotakuu hanke
marika.erkkila@ppshp.fi 

Milla Harjula
projektisuunnittelija
POP-Digi hoitotakuu hanke
milla.harjula@kempele.fi 

Sinisellä pohjalla lukee valkoisella tekstillä "Omaperhe".