Vastauksia kysymyksiin esihenkilöinfossa

Perjantaina 2.9. järjestetyssä esihenkilöinfossa henkilöstöpäällikkö (HRM) Mari Saari-Somero kertoi henkilöstöasioiden valmistelun ajankohtaista asioista ja vastasi kysymyksiin.

Valmistelussa painottuu tällä hetkellä oikean palkan varmistaminen hyvinvointialueella.  Luovuttavien organisaatioisen tulee huomioida konversioajopäivät ja näiden jälkeen muuttuneiden tietojen ilmoittaminen, jotta palkan oikeellisuus voidaan varmistaa.

Henkilöstöä kiinnostaa muun muassa vuosilomiin ja työaikakorvauksiin sekä palkkaan liittyvät konkreettiset asiat, kuten työkokemuslisien ja henkilökohtaisten lisien säilyminen. Myös palkan määräytymisestä ja palkkojen harmonisointiin liittyvistä asioista on tullut kysymyksiä.

– Oma sijoittuminen organisaatiossa, mahdolliset muutokset tehtävissä ja nimikkeissä mietityttävät. Myös ilmoittautumismenettelyllä auki tulevat vastuuyksikköpäälliköiden palkat kiinnostavat, Mari Saari-Somero kertoo.

Esihenkilöinfossa saatiin vastauksia myös POPup-aamukahveilla 26.8. vastaamatta jääneisiin kysymyksiin. Katso kaikki kysymykset ja vastaukset esihenkilöinfon tallenteelta tai esitysmateriaalista. Ne löytyvät esihenkilöinfojen omalta verkkosivulta.

Esihenkilöinfojen tavoite on valmistaa henkilöstöä muutokseen ja tiedottaa esihenkilöitä erityisesti henkilöstöpalveluiden valmisteluvastuuseen liittyvistä asioista. Esihenkilöiden toivotaan tiedottavan asioista yksiköissään. Apuna voi käyttää esityksiä, jotka lisätään infojen jälkeen esihenkilöinfojen verkkosivuille.

Siirry sivulle

Myös sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmäsuunnitelman laatiminen on ajankohtainen ja merkittävä asia juuri nyt. Järjestämissuunnitelma toteuttaa hyvinvointialueen strategiaa ja sovittaa yhteen käytettävissä olevat voimavarat sekä eri väestöryhmien palvelutarpeet. Järjestämissuunnitelmassa määritellään muun muassa tulevaisuuden palvelurakenne ja -verkosto.

Järjestämissuunnitelmaan liittyen henkilöstölle järjestetään keskustelu- ja kommentointitilaisuuksia.

Lue lisää keskustelutilaisuuksista

Seuraava esihenkilöinfo järjestetään 16.9. kello 9–10.