Viittomakielen päivä

Viittomakielen päivää juhlitaan 12.5.2022 Oulun kaupungin pääkirjastossa

Suomalaisen ja suomenruotsalaisen viittomakielen kansallista viittomakielen päivää vietetään vuosittain helmikuun 12. päivänä. Koronatilanteen vuoksi Oulun viittomakielen päivän tapahtuma siirrettiin vietettäväksi torstaina 12.5.2022. Tapahtuma järjestetään Oulun kaupungin pääkirjastossa (Kaarlenväylä 3) ja Elokuvateatteri Starissa (Kalliotie 6).

Vuoden 2022 viittomakielen päivän teemana on viittomakielinen elokuva. Pääkirjaston tapahtumatila Laiturissa ja Pakkalan salissa esitetään elokuvia sekä aikuisille että lapsille. Elokuvista yksi on kuvailutulkattu kuulo- ja näkövammaisille. Suurin osa päivän aikana näytettävistä elokuvista on viime syksyn viittomakielisiltä filmifestivaaleilta.

Viittomakieli- ja kuuloalan toimijat esittelevät toimintaansa ja palveluitaan pääkirjaston aulassa kelloo 11.00–13.00. Tule opettelemaan viittomakieltä tai kokeilemaan simulaatiolaseilla, miltä ympäristö näyttäytyy, jos on kaventunut näkökenttä. Esitteitä on saatavilla esittelypöydistä koko päivän ajan.

Viittomakielen päivän jatkot järjestetään Elokuvateatteri Starissa klo 19.30, jossa näytetään vastikään Oscar-palkittu Coda. Elokuvateatteri Starin näytökseen ilmoittaudutaan 2.5. mennessä puhelimitse numeroon 0400 581 658 (Suomen Kuurosokeat ry). Elokuvalipun hinta on 13,50 €, opiskelija- ja eläkeläisalennus on 1,50 €. Elokuvalippu maksetaan elokuvateatterissa ennen elokuvaa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kuuloliitto, Kuurojen Liitto ry, Kuurojen palvelusäätiö, Oulun Kuurojenyhdistys ry, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Oulun ev.-lut. Seurakuntayhtymä, Oulun Hiippakunta, Oulun kaupunginkirjasto, Suomen Kuurosokeat ry ja Viittomakielialan Osuuskunta Via.

Viittomakielen päivän elokuvaohjelmiston näet tapahtumakalenterista