Voidaanko kulttuurihyvinvoinnilla ja taiteella edistää terveyttä?

Torstaina 8.9 järjestetään Oulun ammattikorkeakoulun Kontinkankaan yksikössä kulttuurihyvinvointiseminaari sekä kulttuurihyvinvointitori. Päivä koostuu aamupäivän asiantuntijapuheenvuoroista sekä keskusteluista alueemme asukkaiden hyvinvoinnista ja toimenpiteistä, miten kulttuuritoiminnalla voidaan hyvinvointia edistää. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan siitä, miten kulttuurihyvinvointi olisi entistä vahvemmin luomassa hyvän elämän eväitä ja terveyttä pohjoispohjalaisille ihmisille. Siitä miten se voisi olla kiinteämpi osa palvelutuotantoa. Siitä miten eri tahot voisivat tehdä tiiviimpää yhteistyötä.

Aamupäivän osuus sisältää teemaan liittyviä alustuksia. Puhujaksi saapuvat muun muassa neurotieteilijä, tanssija Hanna Poikonen sekä tutkija, musiikkiterapeutti Taru-Anneli Koivisto. Koivisto on juuri tarkastetussa väitöskirjassaan tutkinut muusikoiden työtä ja laajentuvaa ammatillisuutta suomalaisessa terveydenhuoltojärjestelmässä. Hän on myös mukana ArtWell-tutkimushankkeessa, jossa kehitetään menetelmiä kulttuurihyvinvointitoiminnan taloudelliseen arviointiin sekä laaditaan toimenpidesuosituksia menetelmien jatkokehitykseen. Poikonen keskittyy tutkimuksessaan tanssin ja tanssin katsomisen vaikutuksiin aivoissamme; Etenkin tunteisiin, muistoihin ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen liittyvillä aivoalueilla.

Iltapäivällä kokoonnumme kulttuurihyvinvointitorille, jossa esillä ovat alueen toimijat omilla palveluillaan, tuotteillaan ja hyvillä käytänteillä. Torilla voi tutustua mm. mielen hyvinvointia tukeviin hankkeisiin ja taideproduktioihin, Kulttuurimatkailun ja kulttuurihyvinvoinnin kehittämishankkeisiin, kirjastojen palveluihin, tanssin, sanataiteen, kuvataiteen ja musiikin mahdollisuuksiin hyvinvoinnin edistäjinä jne.

Tilaisuus on suunnattu sosiaali-, terveys- ja kulttuurialan toimijoille, kuntien kulttuurityöntekijöille, kehittämistyössä mukana oleville, alojen opiskelijoille, yrittäjille ja yhdistyksille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Lue lisää ohjelmasta: https://ppalue.fi/henkilostolle/koulutukset/kulttuurista-vaikuttavuutta-hyvinvointiin-ja-terveyteen-seminaari/.

Ilmoittaudu mukaan perjantai 2.9. mennessä.  Seminaari on maksuton. Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan, miten kulttuurihyvinvoinnilla ja taiteella voidaan edistää terveyttä. Vinkkaa seminaarista myös kaverille. Tästä ilmoittautumiseen.

Tervetuloa!

Tilaisuuden järjestää Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan liiton kulttuurihyvinvoinnin verkoston ja Kulttuurikenno -hankkeen kanssa.

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue
Anita Ohtamaa
anita.ohtamaa@kalajoki.fi

Pohjois-Pohjanmaan liitto
erityisasiantuntija Auli Suorsa
p. 050-386 8443
auli.suorsa@pohjois-pohjanmaa.fi