Webinaarisarja ”Uusi hyvinvointialue, tutut tekijät – miten turvaamme työhyvinvoinnin työn murroksessa?”

Mitä on työhyvinvointi? Miten sitä ylläpidetään ja edistetään?

Työhyvinvoinnin edistämisen keinot ja tulkinnat muodostuvat uudelleen, kun työhyvinvointi liitetään työhön. Työssä jaksamista tulkitaan muutoksesta käsin. Kun työhyvinvointi osataan liittää työhön, sen sujumiseen ja muuttumiseen, ei työhyvinvointia tarvitse edistää erikseen, irrallaan työstä, työn vaikutuksia lievittäen.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen strategiassa hyvinvointi, terveys ja turvallisuus syntyvät yhdessä tekemällä. Niin myös työhyvinvointi. Siihen me kaikki voimme vaikuttaa yksilöinä ja yhdessä.

Työhyvinvoinnin webinaarisarjan tehtävänä on virittää työyhteisöissä keskustelua työhyvinvoinnista. Jokaisen kerran lopuksi saadaan teemaan sopiva kysymys, johon työpaikalla pohditaan yhdessä vastausta. Sekin on jo työhyvinvointitoimintaa.

Webinaarisarjan aikataulu ja linkit
Kaikki sarjan webinaarit järjestetään kello 12–12.40.

28.9.2022 Työhyvinvointi – huolenpitoa ja tekoja. Oili Ojala, työyhteisöpäällikkö. Osallistu tästä.
19.10.2022 Työn muutos ja työhyvinvointi. Jorma Mäkitalo, terveysjohtaja. Osallistu tästä.
23.11.2022 Psykologinen turvallisuus muutosjoustavuuden ja työhyvinvoinnin vahvistajana. Henriika Maikku, psykoterapeutti. Osallistu tästä.
14.12.2022 Yhteisöllisyys. Tuula Syrjälä, sosiaalipsykologi, psykoterapeutti. Osallistu tästä.

Webinaarit löytyvät myös koulutuskalenterista.

Webinaarit ovat 40 minuutin pituisia ja ne tallennetaan. Tallenne on katsottavissa muutaman kuukauden ajan hyvinvointialueen sivustolla.
Lyhyt webinaari on helppo katsoa osastokokouksessa tai tiimipalaverissa. Webinaarit toimivat myös keskustelun aloittajana työhyvinvoinnin aihepiirissä. Webinaareihin ei tarvitse ilmoittautua. Tilaisuudet juontaa kehittämispäällikkö Airi Tolonen.

Lisätietoja:
Hanna Säilynoja
Koulutussuunnittelija
POPsote
hanna.sailynoja@ppshp.fi
p. 050 534 7400