Syöminen

Ravinto vaikuttaa mielen hyvinvointiin.
Terveellisessä syömisessä kannattaa huomioida seuraavat asiat:
- Ikäryhmäkohtaiset ravitsemussuositukset (Ruokavirasto.fi)
- Ruokakolmion ja lautasmallin huomioiminen ruuan valinnassa (Ruokavirasto.fi), (Terveyskirjasto.fi)
- Säännöllinen syöminen 3–4 tunnin välein
- Sydänmerkki-tuotteiden hyödyntäminen ja pakkausmerkintöjen tutkiminen (Sydänmerkki.fi)
- Liian laihduttamisen välttäminen (Sydan.fi)
- Hyvien janojuomien valinta (Ruokavirasto.fi)
- D-vitamiinilisän suositukset (Ruokavirasto.fi)
- Ohjeita erityisruokavalioihin (Ruokavirasto.fi)
Terveellinen syöminen taloudellisesti
- Alennustuotteiden ja kauden kasvisten hyödyntäminen
- Ruokahävikin vähentäminen
- Ruokaostosten suunnittelu, kauppalistojen hyödyntäminen (muun muassa erilaiset sovellukset)
- Ruuan tekeminen itse
- Kilohintojen tarkistaminen ja vertailu
Lisätietoa
- Syö hyvää -hankkeen materiaalipankki (Syöhyvää.fi)
- Terveyttä edistävä ravinto -valmennus (Omaolo.fi)
- Syöminen (Neuvokasperhe.fi)