Arvot – hyvinvointialueen tähdet

 

Näemme ihmisen

Sinä pohjoispohjalainen ihminen olet meille tärkeä. Näemme ja kuulemme tarpeesi. Toimimme yhdenvertaisesti hyvinvointisi, turvallisuutesi ja aktiivisen osallistumisesi hyväksi.

Kohtaamme ammattitaidolla

Me osaamme ja voimme hyvin. Kaikissa kohtaamisissa vaalimme luottamuksellista ja turvallista ilmapiiriä. Toimimme kaikissa tilanteissa vastuullisesti. Ratkaisemme asioita ja luomme hyviä asiakaskokemuksia yhdessä.

Edelläkävijänä vaikuttavuudessa

Olemme edelläkävijä tutkimuksessa ja vaikuttavien palveluiden luomisessa. Johdamme tiedolla kohti yhteisesti asetettuja tavoitteita. Kannustamme oppimiseen ja uskallamme rohkeasti kokeilla uutta.

Hyvinvointialueen logon tähtisymbolien tausta on Pohjois-Pohjanmaan taivaalla kirkkaana loistavassa Pohjantähdessä, joka on toiminut suunnannäyttäjänä kulkijoille jo vuosisatoja. Pohjantähti kuuluu Pienen karhun tähdistöön ja on sen kirkkain tähti. Pohjantähti on tällä hetkellä Polaris, mutta Pohjantähti vaihtuu sen mukaan, mikä tähdistä on lähimpänä taivaannapaa. Pohjantähden lailla myös Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue mukautuu ja elää muutoksessa mukana. Hyvinvointialueen strategia on johtotähti, joka ohjaa hyvinvointialueen juuri alkanutta matkaa.